Újra Eclipse DemoCamp Budapesten!

October 16, 2017    

Novemberben ismét Eclipse DemoCamp Budapesten!

Eseményünkön előadásokat hallgathattok az Eclipse nyílt forrású szoftverplatform legfrissebb technológiáiról, emellett bekapcsolódhattok a hazai és a nemzetközi open source közösség vérkeringésébe.

A már ismert módon, gyakorlatias példákkal szemléltejük az Eclipse nyílt forráskódú szoftver-ökoszisztéma szerepét az iparban – vendégelőadóink segítségével ezúttal a pénzügyi és az egészségügyi szektorba nyerhettek betekintést, mi pedig beszámolunk a 2017-es EclipseCon Europe konferenciáról, és bemutatjuk az okosotthon-fejlesztés kihívásait.

Program:

Bevezető: Ráth István (IncQuery Labs)

István rövid beszámolót tart az EclipseCon Europe 2017-es konferenciáról, melynek fő témái a következők voltak:

– deep learning (Deeplearning4j mint Eclipse projekt)
– cloud-native Java alkalmazások, új JVM technológiák (OpenJ9)
– Eclipse, mint az Enterprise Java jövője (EE4J)
– web alapú fejlesztőeszközök (Theia)

Vojácsek Pál (Ardinsys Zrt.)

Szoftverfejlesztési kihívások a pénzügyi szektorban

Cégünk az ARDINSYS Zrt. több mint 15 éve szállít informatikai megoldásokat a magyar pénzügyi szektor szereplőinek (bankok, biztosítók, brókercégek). Az előadás során kísérletet teszünk a pénzügyi világra jellemző IT projektek sajátosságainak bemutatására, a fejlesztők szemszögéből.

Bogatin György (B.Braun Medical Hungary)

Domain specifikus UI modellezés az egészségügyi rendszerek fejlesztésében

A B.Braun egészségügyi eszközök (dialízis gépek és infúziós pumpák) számára fejleszt szoftvereket, melyeknek a felhasználói felület lényeges része. A UI fejlesztése során mindig a betegek biztonsága a legfontosabb prioritás, azonban a szoftver használhatóságának is egyre nagyobb a jelentősége. A felhasználói felület tervezéséhez Eclipse alapú domain-specifikus modellező eszközt használunk. A modellezési szempontok közé tartozik a felhasználói felület stílusa és elrendezése, az adatok összerendelése, a helymeghatározás és a biztonság szempontjából releváns bemenet (a betegbiztonsági rendszer része). Az eszköz biztosítja a felületet különböző termékcsaládok fejlesztéséhez, továbbá segíti a követelmények és a megvalósítás összehangolását és dokumentációját.

Ráth István (IncQuery Labs)

Okos otthonok fejlesztése szimuláció segítségével – Live Demo

Az IoT és az okosotthonok manapság trendi témák, és népszerűségük miatt sok remek alkalmazás-fejlesztési keretrendszer született, mint például az Eclipse SmartHome. A szimulátorok helyettesítik a valódi hardvereket, és lehetővé tesznek olyan vizualizációs, interakciós és javítási lehetőségeket, amik nagyban megkönnyítik a fejlesztést.
István ezen felül rövid beszámolót tart az EclipseCon Europe 2017-es konferenciáról is.

Szeretettel várunk minden szakembert és érdeklődőt!

A DemoCamp 2017. november 7-én este 6 órától kerül megtartásra, helyszíne ezúttal az InGame Esport Lounge és VR Arcade lesz. A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátozott, biztosítsd be a helyed és regisztrálj még ma a meetup.com-on, vagy az event@incquerylabs.com e-mail címen!