Eclipse/ToolMakers’ Day

May 5, 2017    

Workshopunk az előadások mellett lehetőséget biztosított szakmai beszélgetésekre, vélemény- és tapasztalatcserére is.

2017. április 26-án, az Ericsson Science Parkban megrendeztük Eclipse/ToolMakers’ Day elnevezésű egész napos, ingyenes regisztrációhoz kötött rendezvényünket, mely a maga nemében az első volt Magyarországon. Az interaktív, szakmai beszélgetésre és kapcsolatépítésre is nyitott workshopunk fókuszában a legsikeresebb mérnöki vállalatok számára versenyelőnyt biztosító speciális fejlesztő- és tervezőeszközök fejlesztésének bemutatása állt, és előadóként a feldolgozott témák legjobb nemzetközi és hazai szakértőit sorakoztatta fel.

A rendezvény a meghatározó jelentőségű fejlesztésekbe engedett betekintést, elsősorban az autóipar képviselői számára, ugyanakkor témáink számos további iparág – mint például a telekommunikáció, az energetika, az egészségügyi berendezések, valamint az „okos” rendszerek („Internet of Things”) – fejlődésének jövője szempontjából meghatározóak. Workshopunk újdonságot hordozott a mérnökök, tervezők és csapatvezetők, az érintett iparágak értékesítési és üzletfejlesztési szakembereinek, továbbá mindazoknak, akik mérnöki szoftvereszközök használatával, vagy éppen fejlesztésével foglalkoznak, akár nyílt forráskódú, akár házon belüli projekt, akár kereskedelmi termékfejlesztés keretében.

Ráth István ügyvezető köszöntő beszédét követően keynote speakerként Ralph Müller, az Eclipse Alapítvány európai vezetője tartotta meg beszédét az Eclipse Alapítvány tevékenységéről, előnyeiről és arról, hogyan támogatja az Eclipse az ipari fejlesztéseket. Majd az előadók prezentálták az Eclipse platformon alapuló legsikeresebb megoldásokat: Stéphane Bonnet a Capellát a Thales képviseletében, Étienne Juloit, az Obeo alapítója Sirius nevű terméküket, továbbá Lelik Elemér, az Ericsson Magyarország munkatársa a Titant.

A ThyssenKrupp Presta Magyarország szakértői, Pintér Gergely és Kovács Máté a modell alapú szoftverfejlesztés autóiparban betöltött szerepéről tartottak előadást, végül Horváth Ákos, az IncQuery Labs ügyvezetője bemutatta az OpenCPS projektet.

Köszönjük a CRAFT Konferencia szervezőinek a támogatást, az Ericsson Magyarországnak a helyszínt, előadóinknak a színvonalas prezentációkat és vendégeinknek figyelmüket!

A prezentációk elérhetőek angol nyelven: