Az IncQuery Labs csatlakozik az Eclipse Alapítványhoz

March 7, 2016    

Az IncQuery Labs Kft. büszkén jelenti be, hogy az Eclipse Foundation tagjává vált.

Az Eclipse egy szabad szofver közösség, ami szoftverfejlesztői platformot és alkalmazási keretrendszert biztosít. Nagy és élénk ökoszisztéma, ahol a nagy ipari szereplők, az innovatív startupok, az egyetemek, kutatóintézetek és magánszemélyek találkozhatnak és együtt fejleszthetik az Eclipse platformot. A projektek az Eclipse Foundation-nek köszönhetően jönnek létre, ami támogatja a tagjait.

Fiatal és az innováció iránt elkötelezett cégként, jelentős kutatás-fejlesztési tapasztalattal célunk az élvonalbeli kutatási eredmények átültetése sikeres ipari projektekbe.

Együttműködésünk az Eclipse közösséggel nem újkeletű.

Évek óta kulcsszerepet játszunk olyan nyílt forráskódú projektekben, mint a VIATRA, és Eclipse eszközökkel folytatott munkánk során számos iparágból dolgoztunk együtt multinacionális partnerekkel. Cégünk munkatársai rendszeresen részt vettek az Eclipse Fopundation által szervezett eseményeken, és prezentációkat tartottak Eclipse konferenciákon. Sőt, az IncQuery Labs eddig is támogatta az Eclipse technológiák előnyeinek magyarországi népszerűsítését, például részt vettünk Eclipse-el kapcsolatos professzionális képzési programban oktatóként.

“A szabad szoftverek egyedi lehetőséget biztosítanak a fejlesztőknek és a végfelhasználóknak az együttműködésre az innovatív szoftver platfomokon. Az IncQuery Labs portfóliója jó példa erre, hogyan lehet kihasználni a szabad hozzáférhetőség előnyeit” – mondta Mike Milinkovich, az Eclipse Foundation ügyvezető igazgatója. “Az innovatív kisvállalkozások nagyon fontosak az Eclipse közösség számára, hogy megerősítsük vezető szerepünket olyan területeken, mint a szoftverfejlesztés.”